Semnalele de alarmă:
Cum să știți dacă copilul dvs. are o problemă cu jocurile de noroc

Semnalele de Alarmă ale Adicției de Jocuri de Noroc la Copii

Pentru mulți părinți, ideea că propriul lor copil ar putea fi dependent de jocuri de noroc pare improbabilă. Totuși, în era digitală, accesul tinerilor la jocuri de noroc este mai facil ca niciodată. Prin urmare, este de ajutor să fiți conștient de semnalele de alarmă și să știți cum să interveniți dacă suspectați că copilul dumneavoastră se confruntă cu o astfel de adicție.


Semnale de alarmă comune includ:

  • Schimbări în comportamentul financiar. Observați că tânărul dvs. cere bani tot mai des fără o justificare clară sau descoperiți că a cheltuit sume mari de bani pe jocuri online?

 

  • Schimbări în comportament și socializare. Izolarea socială, neglijarea pasiunilor anterioare sau scăderea performanței academice pot fi indicii la care să fiți atent.

 

  • Preocuparea constantă față de jocuri de noroc. Conversațiile care gravitează constant în jurul jocurilor de noroc sau petrecerea a nenumărate ore jucând online pot fi semne de alarmă.


Dacă observați aceste semnale la copilul dvs., vă recomandăm să deschideți un dialog sincer, să oferiți sprijin și, dacă este necesar, să căutați ajutor profesional.