Cum să recunoști semnele unei adicții la jocuri de noroc în rândul tinerilor

Recunoașterea Semnelor Adicției de Jocuri de Noroc la Adolescenți:
Ce trebuie să știi

Jocurile de noroc, în special cele online, au devenit din ce în ce mai populare în rândul tinerilor. Cu toate acestea, ceea ce poate începe ca o simplă distracție poate deveni rapid o problemă gravă. Pentru putea să ajuți, este esențial să recunoști semnele adicției. Iată care sunt semnalele de alarmă care te pot pune în gardă:

Semne de comportament: Tânărul care își petrece tot mai mult timp jucându-se, neglijând responsabilitățile sau nu mai are  interes pentru alte activități ar putea fi în pericol. De asemenea, comportamentele precum minciuna despre cantitatea de timp petrecută jucând sau cheltuirea excesivă de bani pot fi semnale de alarmă.

Schimbări emoționale: Adicția de jocuri de noroc poate conduce la fluctuații de dispoziție, anxietate, stres sau chiar depresie. Dacă observi astfel de schimbări în comportamentul unui tânăr, este timpul să acorzi mai multă atenție.

Probleme sociale: Tânărul se izolează de prieteni, evită evenimentele sociale sau își schimbă grupul de prieteni. Aceste schimbări pot indica o posibilă adicție.

Este benefic să ai o abordare deschisă și susținătoare. Dacă bănuiești că un tânăr se confruntă cu o adicție, discută cu el și încurajează-l să caute ajutor. Adicția de jocuri de noroc este tratabilă, iar primul pas este conștientizarea.